Що говорити на сповіді?

Що говорити на сповіді?
Почнемо з того, що сповідатися потрібно щотижня в церкви батюшки і кожен день подумки Богу в. Деякі служителі і люди кажуть, що можна і раз на рік сповідатися. Це не правильно.

Сповідь має бути щоденною і щотижневою.

До сповіді в церкві ставляться так, як ніби це сам Бог перед тобою.

Так як він незримо знаходиться в церкві під час богослужіння. Потрібно перед сповіддю відвідати вечірню службу. Прочитати повністю або частину хоча б перед причастям.

Сісти і згадати всі свої гріхи, вчинені коду-то і тим більше від терміну останнього сповідання.
Можна навіть записати їх на папірець і просити Господа простити Вам ці проступки. Можна попросити сліз у Бога за Ваші гріхи. Можна прийти на службу прямо зі своїм списком і перед батюшкою прочитати свої гріхи на сповіді.
Але якщо батюшка побачить, що Ви і так журиться і готувалися, то може сказати, що не треба зачитувати і одразу буде відпускати гріхи.

Після відпущення гріха важливо не здійснювати його знову. Зазвичай служба в будні дні починається в 8 або в 9 ранку. Вам треба дізнатися це у своєму храмі. Приходьте і займаєте чергу на сповідь.
Тихо, не турбуючи нікого, запитують: Ви на сповідь?

Ви крайній?
Стоїте на сповідь в черзі і слухаєте служіння, яке вже почалося. Під час богослужіння необхідно тільки слухати молитви, а не звертатися з сторонніми проханнями до Бога. Коли людина перед Вами пішов на сповідь, Ви:
Увага Я пишу, як правильно далі робити і якщо хтось робить інакше, то це не вірно.

Ви складаєте руки на грудях — долонька на долоньку, повертаєтеся обличчям до черги чекають сповіді (якщо Ви — крайній, то просто до інших людей, хто стояв поблизу), кланяєтеся людям нижче і говорите: Брати і сестри, вибачте мене грішну (ного). І відвертаєтеся на місце, чекаючи своєї черги. Можна навпаки: спочатку сказати, а потім поклонитися. Хреститися на людей не потрібно! Вам повинні сказати: Бог пробачить.

Не скажуть — нічого страшного.
Коли повертаються до Вас і кажуть прохання про прощення, то Ви так само повинні відповісти: Бог пробачить.

Підходячи до сповідальному столика, говорять про те, що Ви грішні і перераховують всі свої гріхи. Починаючи з того, що в церкві Ви буваєте роком да родом. Перерахують все і потім на прохання священика кладуть голову на євангеліє.

Вам на голову батюшка кладе єпитрахиль (частина з свого шати) і читає дозвільні молитви, попередньо запитавши Ваше ім’я по хрещенню. Потім Ви повинні поцілувати євангеліє і хрест.

Хрест цілується завжди в ноги Христа. Іноді Вас просять, і руки теж покласти на столик сповідальний.

Іноді Ви їх тримаєте складеними на грудях. Іноді поруч зі столиком сповідальним варто блюдо або ще що і люди туди кладуть свічки або гроші, щоб замолити свої гріхи.
Природно, що якщо Ви побачите короб для грошей, то туди свої свічки засовували не треба. Після Поцілунків євангелія і Хреста, просіть у батюшки благословення на отримання. Якщо Ви, звичайно, зібралися причащатися завтра чи сьогодні.

Що говорити на сповіді?

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!




Добавить комментарий